Bedrijf


Metaalbewerkingsbedrijf SMIT B.V. uit Abcoude staat al sinds 1967 voor vakkundige én hoogwaardige verspanende metaalbewerking. Het team, bestaande uit circa 18 vakbekwame medewerkers, zorgt er dagelijks voor dat de kwaliteit wordt gewaarborgd.

CNC-gestuurd machinepark

Het up to date CNC-gestuurde machinepark bestaat uit 14 bewerkingscentra's, 4 UR10 beladingsrobotten en 11 CNC-draaibanken. Hierdoor is het draaien en frezen van elk ruw- en halffabrikaat tot eindproducten en gereedschappen mogelijk van elke metaalsoort: van aluminium tot roestvast- of gereedschapstaal en zelfs kunststoffen.

Productie

De productie wordt uitgevoerd in oplagen van enkele stuks tot middelgrote series. Iedere opdracht wordt nauwgezet ingepland volgens een vaste doorlooproute, die in spoedeisende situaties zonder enig risico kan worden doorbroken; de productiemedewerkers zijn volledig opgeleid voor het besturen van de machines.

Software

Wij beschikken over het uitgebreide EDGECAM softwarepakket om CAD tekeningen om te zetten naar CNC programma's. De producten worden onder meer met een CNC 3D meetmachine gecontroleerd of ze voldoen aan de gestelde specificaties. Hierdoor is SMIT B.V. in staat vrijwel iedere productspecificatie feilloos te realiseren. Wij beheren de CNC-programma's in het CIMCO CNC communicatieprogramma DNC-MAX, zodat bij herhaal opdrachten dezelfde bewerkingsprogramma's gebruikt worden en geen extra kosten voor nieuwe programmering wordt gemaakt. De productiegegevens van alle opdrachten, worden opgeslagen in een geavanceerd ERP pakket van MKG voor naspeurbaarheid en hergebruik bij repeterende opdrachten. Dit alles resulteert in een bedrijfsvoering volgens ISO-9001:2015 normen, die efficiënt werken mogelijk maakt. Sinds 1998 is SMIT b.v. ISO 9001 gecertificeerd. 

Wensen

Metaalbewerkingsbedrijf SMIT B.V. staat voor kwaliteit, persoonlijk contact en punctualiteit. Door de grote capaciteit aan machines kunnen wij flexibel inspelen op de wensen van de klant. 

Wij denken graag met u mee, om uw product goed maakbaar te maken voor een scherpe prijs. 

 

Contact
Neem direct contact met ons op via de e-mail of via het contactformulier!

Mail ons Direct contact