Bouwtechniek

Home / Voor wie / Bouwtechniek
Bouwtechniek en fijnmetaal

Bouwbedrijven en constructiebedrijven gebruiken allerlei rvs mallen en gereedschappen op de bouwplaats of in de fabriek tijdens prefabricage. Bouwtechniek is een niet te onderschatten onderdeel in de realisatie van gebouwen en woningen. Voor een soepel constructie- en bouwproces, een snelle bouwtijd, gewenste vormvrijheid en flexibiliteit is het belangrijk dat deze mallen en gereedschappen optimaal functioneren. Daarvoor ben je bij Smit aan het juiste adres. Je kunt voor rvs mallen en fijnmetalen onderdelen en hulpstukken voor gereedschap rekenen op korte levertijden bij calamiteiten. En sowieso op snelle beschikbaarheid van fijnmetalen onderdelen, bijvoorbeeld doordat we voorraad houden.

Bouw volop in ontwikkeling

De bouw is volop in ontwikkeling. Bestaande bouwsystemen veranderen, geheel nieuwe bouwsystemen komen op de markt, wensen en eisen rondom detaillering en maakbaarheid nemen almaar toe. Als Smit anticiperen we hierop door mee te denken bij verbetering van rvs mallen en gereedschappen voor bestaande en nieuwe bouwsystemen, bouwmachines en bouwtechnieken. Ook tijdens de initiatief- en ontwerpfase denken we graag mee over een constructief ontwerp daar waar het de fijnmetalen onderdelen voor gereedschappen, machines, mallen of systemen betreft.

Niet alleen de bewerking en nauwkeurigheid moeten hierbij optimaal zijn, ook de kwaliteit van het materiaal en eventuele nabehandeling en nabewerking luisteren hierbij nauw.

Sluitstijlen deuren timmerindustrie

Een typisch voorbeeld van een bouwtechnisch onderdeel dat Smit voor haar opdrachtgevers verzorgt, is de sluitstijl van een deur die voorzien is van driepuntssluitsystemen. We bouwen de sluitstijlen met de gaten erin gefreesd. We zorgen dat het ruwe materiaal geleverd wordt met een bepaald profiel, rekening houdend met doorsnede en geometrie. Vervolgens bewerken we de sluitstijlen dusdanig dat alle benodigde sleuven, gaten en stempeltjes erin komen. Daarnaast produceren we allerlei gereedschappen voor de timmerindustrie bijvoorbeeld voor de effectieve en nauwkeurige montage van allerlei bouwelementen. En ook leveren we rvs mallen voor de timmerindustrie, zodat deuren precies op het juiste punt in de deurstijl hangen.

Op zoek naar fijnmetalen onderdelen in de bouwtechniek; mallen, gereedschappen,
onderdelen voor bouwsystemen?

Ga dan voor Smit en schitter ook op de
bouwplaats en bij je klanten!

Mail ons Direct contact