CNC frezen

Home / Wat doen we / CNC Frezen
CNC frezen, een specialisatie van Smit

Voor hoogwaardig CNC-freeswerk ben je bij Smit aan het juiste adres. Voor de bewerking van alle metalen en kunststoffen beschikken we namelijk over een grote capaciteit. Zeven CNC bewerkingscentra, vijf 4-assige CNC freesmachines en drie 5-assige simultaan bewerkingscentra om precies te zijn. Ook beschikken we over een universele CNC freesbank voor gereedschappen en prototypen Allemaal om al het mogelijke CNC freeswerk dat nodig is om jouw fijnmetalen en kunststof producten en onderdelen te realiseren!

Metaalbewerkingsproces frezen

Bij verspanende bewerkingen maken we gebruik van de frees. Dit frezen vindt bij Smit CNC gestuurd plaats. Bij Smit beschikken we daarnaast over vier UR10 beladingscobots, zodat we geautomatiseerd, efficiënt en met zo min mogelijk manuren voor onze opdrachtgevers kunnen werken. Op één van onze freesbewerkingscentra kunnen we freesbewerkingen combineren met draaibewerkingen. Bijvoorbeeld specifieke onderdelen voor fietsen bewerken we in één keer door één draaibewerking en daarna twee freesbewerkingen uit te voeren. Ruwfabricaten, halffabricaten en eindproducten, maar ook instrumenten en gereedschappen kunnen we frezen. Van eenvoudige tot complexe onderdelen met meervoudige opspanning en kleine toleranties.

Drie-, vier- en vijf-assig freeswerk

De frees, het roterend gereedschap dat van links naar rechts, van boven naar beneden en van voor naar achter beweegt, verwijdert materiaal. Het te maken product zelf staat in principe stil en het gereedschap draait; dit is 3-assig freeswerk. Inmiddels kunnen we ook het blok materiaal langzaam om de eigen as laten draaien. Dit is de 4e as . En ook het 5-assig frezen, waarbij het blok materiaal ook nog langs een andere as (horizontaal en verticaal) kan draaien, verzorgen we bij Smit voor onze opdrachtgevers in uiteenlopende branches. Als je vervolgens een aantal van die bewerkingen kunt combineren, zoals wij ook doen, dan spreek je van simultaan frezen waarbij je complexe contouren kunt realiseren.

Toepassingen CNC frezen

De toepassingen voor CNC freeswerk zijn zeer talrijk. Onze freesbewerkingscentra draaien bijvoorbeeld volop voor machinebouwers, producenten in de levensmiddelenindustrie, bouw- en constructiebedrijven, de medische industrie, transportwereld, hijsmiddelenbranche en liftindustrie. Ook producenten van gereedschappen maken naar grote tevredenheid gebruik van onze kwaliteiten op het gebied van freeswerk.

Zo frezen we heel veel verschillende producten voor landbouwmachines, vacuümmachines en sorteermachines. Maar bijvoorbeeld ook grote hijsblokken en haken voor de hijs- en hefmiddelenbranche. En slotensystemen voor deuren. Of onderdelen voor uitlaatgassystemen.

Weten of we voor jouw toepassing onze freeskwaliteiten efficiënt en slim in kunnen zetten?

Vraag het ons!

Mail ons Direct contact