Hijsen en heffen

Home / Voor wie / Hijsen en heffen
Met hijsen en heffen zit het goed bij Smit

Als het gaat over fijnmetalen onderdelen voor hijsen en heffen, dan ben je bij Smit aan het juiste adres. Allerlei halffabricaten voor eindproducten en gereedschappen die te maken hebben met hijsen en heffen leveren wij aan onze klanten. Ook als het complex is en veiligheid op de eerste plaats komtplek staat.

Hoogwaardige metaalbewerking

Van onderdelen voor sluitingen, klapblokken en draadkabels en hijsbalken tot allerlei haken stangen, klemmen, wartels en kettingen met diverse accessoires. Maar ook onderdelen voor valbeveiliging en alle denkbare soorten hijs- en hefgereedschap. Bij Smit kun je rekenen op hoogwaardige metaalbewerking met moderne CNC-draai- en freestechnieken.
Als het gaat over producten voor hijsen en heffen, dan gaat het vaak over gesmeden producten. Halffabricaten worden gesmeed aangeleverd en deze kunnen wij op de benodigde punten bij Smit nabewerken. Bijvoorbeeld omdat twee onderdelen moeten kunnen draaien of langs elkaar heen moeten kunnen bewegen. Bij Smit bewerken we dan die betreffende vlakken.

Neem bijvoorbeeld betonhaken. Deze haken zijn geschikt voor het hijsen van diverse soorten betonconstructies. Deze haken bestaan uit de onderdelen haken en ankers. Maar ook onderdelen voor dommekrachten. Een dommekracht wordt gebruikt voor het heffen of krikken van zware lasten. Ze kunnen ook gebruikt worden voor het wegdrukken of ondersteunen van een last of het richten van constructies bijvoorbeeld. Ook het verplaatsen van grote objecten zoals machines kan met behulp van een dommekracht.

Uitzonderlijk kleine toleranties

Bij Smit mag je deskundig advies verwachten rondom tolerantiebereik, materiaaltoepassing en oppervlaktebehandeling. Uiteraard staat bij alles rondom heffen en hijsen veiligheid absoluut voorop. Voor dit type gereedschap en machines gelden dan ook zeer strikte veiligheidsvoorschriften. En daardoor dus logischerwijs ook voor de diverse fijnmetalen onderdelen. Als een gat een keertje ook maar twee tiende te groot wordt gemaakt, dan wordt het terecht afgekeurd. Bij Smit bewerken wij eenvoudige tot complexe fijnmetalen onderdelen met uitzonderlijk kleine toleranties. Daar mag je op rekenen.

Gaat het dus over onderdelen voor hijsgereedschap en hijsmiddelen zoals
kettingen, klemmen, sluitingen, balken, stangen en haken?

Ga dan voor Smit en schitter ook bij je klanten!

Mail ons Direct contact