Nabehandelen

Home / Wat doen we / Nabehandelen
Nabehandelen van fijnmetalen producten

Het nabehandelen van fijnmetalen onderdelen en producten laten we graag over aan onze vertrouwde partners op dit vlak.

Zo laten we bijvoorbeeld nabehandelingen doen als harden, anodiseren, verzinken en kolsteriseren.

  • Harden uiteraard om de slijtvastheid en daarmee de hardheid van de metaallegering te verhogen.
  • Anodiseren om metalen zoals aluminium en titanium corrosiebestendig te maken door ze tijdens een elektrolytische behandeling te voorzien van een oxide laag die hard, poreus en slijtvast is.
  • Verzinken of galvaniseren om met behulp van elektriciteit het product of onderdeel te voorzien van een laagje zink, nikkel of chroom om het corrosiebestendiger te maken of bijvoorbeeld te laten glanzen.
  • Ook kolsteriseren is een nabehandeling die we bij één van onze partners laten doen. Deze oppervlaktehardingsmethode verhoogd door de diffusie van koolstof de oppervlaktehardheid, zonder dat er noemenswaardige maat-, vorm- of kleurveranderingen plaatsvinden. Dit doen we bijvoorbeeld bij austenitische en duplex roestvaststaalsoorten en nikkel.

Uiteraard zijn we ook voor de nabehandeling van fijnmetalen onderdelen en producten die Smit voor je verzorgt, je vertrouwde contact. We zorgen als een one-stop-shop voor je dat ook het nabehandelingsproces soepel en naar wens verloopt. Smit werkt hiervoor langdurig samen met betrouwbare partners.

Wil ook jij met je producten schitteren bij jouw klanten?

Laat het ons dan weten!

Mail ons Direct contact