Aluminium

Home / Wat doen we / Aluminium

Aluminium is een relatief zachte materiaalsoort die we eenvoudig voor je kunnen verspanen. Aluminium bewerken we bij Smit dan ook graag tot aluminium halffabricaten en aluminium onderdelen. Uiteraard assembleren we, indien gewenst, vervolgens deze halffabricaten en onderdelen tot volledige producten voor onze opdrachtgevers. Ook aluminium maatwerk behoort trouwens tot de mogelijkheden bij Smit.

Voordelen van aluminium

Aluminium is een duurzame, sterke en corrosiebestendige materiaalsoort. Omdat het een relatief zacht materiaal is, is het vrij eenvoudig in zeer complexe vormen te verspanen. Bovendien is aluminium een lichtgewicht metaal. Ook is het een uitstekende geleider van warmte en elektriciteit en geeft het bovendien geen giftige stoffen af. Niet voor niets is het een prettige materiaalsoort om te bewerken, iets waar veel van onze opdrachtgevers behoefte aan hebben.

Aluminium bij Smit

We produceren eenvoudige tot complexe aluminium onderdelen voor uiteenlopende branches. Het bewerken van dit hoogwaardige materiaal met nauwe toleranties, in kleine en grote series, dat is waar we goed in zijn. Onderdelen en halffabricaten die vaak toegepast worden in technische systemen en instrumenten, machines of gereedschappen. We helpen je daarnaast graag met het ontwerp, de ontwikkeling en productie van de aluminium producten.

Maatwerk aluminium

Smit heeft jarenlange kennis van en ervaring met aluminium maatwerk. Zo weten we veel van aluminium frezen en aluminium draaien bijvoorbeeld. Door middel van hypermoderne bewerkingen leveren wij hoogwaardige aluminium halffabricaten voor eindproducten. Inclusief deskundig advies over de toepassing van aluminium, het tolerantiebereik en de oppervlaktebehandeling. Want bij Smit laten we onze opdrachtgevers ook graag met aluminium schitteren bij hun klanten.

Nabehandelen van aluminium onderdelen

Uiteraard zijn we er ook voor de nabehandeling van de aluminium onderdelen en producten die we voor je bewerken. Anodiseren van aluminium verzorgen we bijvoorbeeld ook. Metalen als aluminium anodiseren we om ze corrosiebestendig te maken. Tijdens een elektrolytische behandeling worden ze voorzien van een oxide laag die hard, poreus en slijtvast is. Het nabehandelen van aluminium onderdelen en producten laten we graag over aan onze vertrouwde partners. Als toeleverancier zorgen we dat ook het nabehandelingsproces soepel en naar wens verloopt.

Materiaalsoorten

Bij Smit laten we onze opdrachtgevers graag schitteren bij hun klanten. En dat doen we met diverse ferro en non-ferro metaalsoorten, zoals aluminium. Zo bewerken we metaal tot onderdelen, halffabricaten of eindproducten. Elke metaalsoort kunnen we hoogwaardig bewerken, dankzij hypermodern CNC-draai- en CNC-freeswerk. Van prototype, enkele stuks tot middelgrote serieproductie.

Smit laat jou schitteren bij jouw klanten

Iedere dag weer willen we jou met je aluminium producten laten schitteren bij jouw klanten. Wij willen dat jij succesvol bent! Dat is waarom wij met veel plezier en toewijding graag voor je aan de slag gaan. Vaak zijn ze onzichtbaar, maar altijd onmisbaar. Die cruciale fijnmetalen onderdelen die mede het succes van jouw onderdeel of eindproduct bepalen.

Ook in jouw situatie is ontwikkelwinst te behalen. Winst is altijd wel ergens te behalen daar waar het gaat over tijd, energie, materialen en kosten. Daarom werken wij volgens het ‘slim-samen-principe’. We trekken vroeg in het proces samen op, om zo te komen tot het optimale eindproduct. Dankzij onze fenometalen onderdelen kun jij met jouw aluminium product keer op keer schitteren bij jouw klanten.

Aluminium bewerken?

Vraag het eerst aan Smit!

Mail ons Direct contact