Wat doet Smit om jou te laten
schitteren bij klanten?

Home / Wat doen we

Als onmisbare schakel in de productrealisatie van onze opdrachtgevers helpen we met ontwerp, ontwikkeling en productie van fijnmetalen onderdelen. Van eenvoudige tot complexe onderdelen voor machines, materieel, gereedschappen, technische systemen en instrumenten. Ook met uitzonderlijk kleine toleranties.

Door middel van hypermoderne metaalbewerkingen, CNC-draai- en CNC-freeswerk leveren wij hoogwaardige halffabricaten voor eindproducten, van elke metaalsoort. Met deskundig advies rondom materiaaltoepassing, tolerantiebereik en oppervlaktebehandeling.

CNC draaien, een specialisatie van Smit

Bij Smit zijn we gespecialiseerd in CNC draaien. We beheersen diverse disciplines binnen het draaien zoals langsdraaien, steken (insteken, afsteken en kopsteken), profieldraaien, schroefdraadsnijden, conusdraaien en harddraaien. Het aantal assen op onze machines varieert van 2 tot 8. Met de 8-assige machines met dubbele spindel kunnen we producten in één opspanning geheel gereed maken en voorzien van dwarsgaten, sleuven, schroefdraad, spiebanen etc. Al het mogelijke CNC-draaiwerk dat nodig is om jouw fijnmetalen producten en onderdelen te realiseren dus.

CNC frezen, ook een specialisatie van Smit

Ook voor hoogwaardig CNC freeswerk ben je bij Smit aan het juiste adres. Voor de bewerking van alle metalen en kunststoffen beschikken we namelijk over een grote capaciteit en uitgebreid machinepark met ultramoderne CNC freesbewerkingscentra voor producten, gereedschappen en prototypen. Al het mogelijke CNC freeswerk dat nodig is om jouw fijnmetalen en kunststof producten en onderdelen te realiseren.

Materiaalsoorten

Bij Smit laten we onze opdrachtgevers graag schitteren bij hun klanten. Of dat nou met onderdelen, halffabricaten of eindproducten in aluminium, rvs of staal is. Of in diverse kunststofsoorten als Nylon en POM, want dat doen we ook. We bewerken tal van materiaalsoorten.

Nabehandelen

Het nabehandelen van fijnmetalen onderdelen en producten laten we graag over aan onze vertrouwde partners op dit vlak. Zo laten we bijvoorbeeld nabehandelingen doen als harden, anodiseren, verzinken en kolsteriseren.

Meten is weten

Als voorloper in vakbekwaamheid en precisie werken we voor onze opdrachtgevers soms met hoge eisen en uitzonderlijk kleine toleranties. Bijvoorbeeld omdat het gaat over voedselveiligheid in de levensmiddelenindustrie. Over hygiëne en gezondheid in de medische industrie. Over veiligheid van fijnmechanische componenten in motoren voor olie- en gastoepassingen. Of over hijs- en hefmiddelen. Vaak luistert het nauw. En dan is meten van het grootste belang natuurlijk.

Aanvullende diensten

Rondom het metaalbewerkingsproces zelf komen natuurlijk nog allerlei andere bijkomende activiteiten kijken. Denk aan ontwerpen en prototyping, co-engineering, co-creatie, assemblage en allerlei logistieke services. En in uitzonderlijke gevallen ook de uitbesteding van overige metaalbewerkingen. Ook voor aanvullende dienstverlening kun je bij Smit terecht.

Neem direct contact met ons op

via e-mail of via het contactformulier!

Mail ons Direct contact

Mis niets en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!