Jachtbouw

Home / Voor wie / Jachtbouw
Metaalbewerking ten behoeve van de jachtbouw

De (super)jachtbouw en watersportindustrie is een zeer brede branche. De meeste mensen kunnen zich wel een voorstelling maken bij de bouw van luxe megajachten van zo’n 100 meter of langer, die soms wel één miljoen euro per strekkende meter kosten. Metalen onderdelen in het interieur van deze luxe, unieke custom built zeiljachten en motorjachten moeten aan bepaalde eisen voldoen. Vanuit deskundig advies rondom materiaaltoepassing, tolerantiebereik en oppervlaktebehandeling, laten wij jachtbouwers schitteren bij hun klanten door middel van hypermoderne metaalbewerkingen, CNC-draai- en CNC-freeswerk.

Nederlandse superjachtenbouwers

Nederland is altijd al onlosmakelijk verbonden met water. De internationale oriëntatie, Nederlandse handelsgeest en vakmanschap maken Nederland de winnaar als het gaat over superjachten. Extreem rijke opdrachtgevers uit de hele wereld worden dan ook naar prestigieuze jachtbouwers in Nederland getrokken. Er zijn dan ook geen scheepswerven in de rest van de wereld die kunnen tippen aan het Nederlandse vakmanschap in jachtbouw. Qua bouw van grote superjachten behoort Nederland tot de absolute top. Smit draagt graag bij aan het behoud van deze unieke positie. Als voorloper in vakbekwaamheid en precisie rondom metaalbewerking kunnen jachtbouwers dan ook rekenen op de 3 V’s van Smit B.V.; Vertrouwd, Vooruitstrevend en Vakbekwaam.

Kleine aantallen custom made jachten

Uiteraard gaat het in de jachtbouw niet om hoge aantallen producten. Het is heel gebruikelijk dat een jachtbouwer twee of drie schepen per jaar aflevert. Hierbij blijft vrijwel alles in eigen productie en wordt vaak – met uitzondering van de motoren – handmatig gebouwd, bijvoorbeeld in de eigen meubelmakerij. Zo’n hypermodern superjacht komt bijna altijd op ambachtelijke wijze tot stand. Dat garandeert de uitmuntende kwaliteit. Cruciale fijnmetalen onderdelen zorgen mede voor het succes van het totale superjacht. En juist in die fijnmetalen onderdelen zijn wij als Smit groots.

Interieur jachten

Voor één van onze opdrachtgevers in de jachtbouw die deursystemen voor dit soort luxe megajachten bouwt, produceren wij profielen voor deuren, ramen, raamkozijnen en deurkozijnen. Bij deze megajachten worden relatief zware profielen toegepast. De deuren zijn soms zo groot en hoog als een woning. Dit soort producten en toepassingen moeten dan ook aan uitdagende eisen voldoen. Het geheel moet uiteraard niet alleen heel soepel lopen, maar ook de zware omstandigheden op zee aan kunnen. Denk aan de kracht van zeewater, zout, beweging etc. En uiteraard moet alles onder alle omstandigheden waterdicht zijn. Een typische klus voor Smit dus!

Meer weten over metalen onderdelen voor de (exclusieve) jachtbouw?

Neem dan eens vrijblijvend contact op met Smit

Mail ons Direct contact