CNC draaien, een specialisatie van Smit

Home / Wat doen we / CNC Draaien

Bij Smit zijn we gespecialiseerd in CNC draaien, oftewel computergestuurd verspanen met behulp van draaibanken. Bij CNC draaien draait het product rond terwijl een beitel de snijbeweging uitvoert in langsrichting en dwarsrichting. Gaten, sleuven, kegels of inkepingen. In iedere metaalsoort krijgen we dat voor elkaar.

Materiaalsoorten draaien

Welke materiaalsoorten we bij Smit zoal CNC draaien? Dat gaat van aluminium en staal, tot rvs en messing. We beheersen diverse disciplines binnen draaiwerk zoals langsdraaien, steken (insteken, afsteken en kopsteken), profieldraaien, schroefdraadsnijden, conusdraaien en harddraaien.

Het aantal assen op onze machines varieert van 2 tot 8. Met de 8-assige machines met dubbele spindel kunnen we producten in één opspanning geheel gereed te maken en voorzien van dwarsgaten, sleuven, schroefdraad, spiebanen, etc. Al het mogelijke CNC-draaiwerk dat nodig is om jouw fijnmetalen producten en onderdelen te realiseren dus.

Metaalbewerkingsproces draaiwerk

Speciaal ontwikkelde niet-roterende snijgereedschappen bewegen lijnvormig, terwijl het materiaal draait en bijvoorbeeld een gat, inkeping of sleuf gesneden wordt. Bij Smit werken we met verschillende typen draaibanken, van manbediende CNC-draaibanken voor de kleinere aantallen tot de meest moderne CNC draaibewerkingscentra die er op het moment zijn voor de grotere series.

Wat we vaak voor onze opdrachtgevers verzorgen is het ‘kortdraaien’. We zetten halffabricaten in de klauwplaat of spantang vast en beladen de machine manueel of geautomatiseerd, waarna het draaiproces start. We kunnen bij Smit in acht richtingen het product geautomatiseerd bewerken (8-assig).  Als dit gereed is, ronden we het hele proces af door ook de achterzijde van het product in één keer af te werken.

Toepassingen CNC draaien 

Op onze moderne CNC draaibewerkingscentra maken we diverse fijnmetalen onderdelen voor bijvoorbeeld landbouwwerktuigen, machinebesturingen en sorteermachines. Maar ook voor veel machines in de voedselverwerkende industrie. Bijvoorbeeld metalen onderdelen voor de functie van overbrengingen met spiebanen erin. Maar ook complexe bewerkingen voeren wij voor opdrachtgevers uit. Zoals ‘harddraaien’. Om oppervlak extra glad te maken of een bepaalde uitstraling te geven, kunnen we geharde materialen draaien. Zoals het nadraaien van bussen voor boringen in de aardkorst. Informeer dus gerust naar onze kwaliteiten als het gaat over CNC draaiwerk.

Computergestuurd verspanen bij Smit

Al onze draai-activiteiten worden met behulp van de hoogwaardige CNC verspanende draaitechniek uitgevoerd. Afhankelijk van de seriegrootte beladen wij de machines manueel of gemechaniseerd. Bij enkelstuks of kleine series beladen we de machines manueel. Voor middelgrote – en zeer grote series doen we dit m.b.v. een beladingsrobot, een cobot of een stafaanvoer.

We beschikken over tien CNC draaibanken, waarvan acht met stangenaanvoer en één met een gantry-loader. Drie CNC draaibanken beschikken over twee spindels en twee turrets zodat we complete producten CNC gedraaid en gefreesd in één opspanning kunnen afleveren. Op verzoek wordt het onderdeel, halffabricaat of product getrommeld, gespoeld, geassembleerd en voorzien van een meetrapport.

Meer weten over perfect CNC draaiwerk van Smit?

Contacteer ons direct!

Mail ons Direct contact