Fijnmechanische industrie

Home / Voor wie / Fijnmechanische industrie
De fijnmechanische industrie is fenometaal

Als fabrikant van fijnmechanische onderdelen weten wij inmiddels hoe breed de toepassingen zijn in de fijnmechanische industrie. Van diamantbewerking, meet- en regeltechniek tot de medische wereld en van toepassingen voor defensie, automotive tot allerlei industriële toepassingen. Van allerlei onderdelen voor machines, materieel, gereedschappen tot technische systemen en precisie instrumenten. Smit voelt zich absoluut thuis in deze industrie. Want voor uitzonderlijk kleine toleranties, slimme technologie, moderne metaalbewerkingsrobots en puur vakmanschap werk je slim en succesvol samen met Smit.

Nauwkeurigheid voorop

We produceren bij Smit fijnmechanische onderdelen op specificatie met hoge precisie, specifieke wensen en hoge kwaliteitseisen. Met onze hightech CNC-draaibanken en freesbanken, onze hypermoderne meetinstrumenten en meetopstellingen en ons gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem leveren wij wat we beloven, zodat onze opdrachtgevers flink kunnen schitteren bij hun klanten. Complexiteit, nauwkeurigheid, maatvoering en tolerantie waarborgen we dankzij adequate meetgegevens, protocollen en processen. We zijn dan ook klaar voor de Smart Industry.

Fijnmechanische diamanthouders

Een sprekend voorbeeld van een fijnmechanische toepassing die wij voor één van onze opdrachtgevers maken, zijn de diamanthouders die we produceren. Voor de bewerking van diamanten wordt een diamant in een soort bolvormig aambeeld opgesloten. Deze bolvorm kan dankzij een aantal geleidingen draaien in een voetstukje waardoor de zware bol in allerlei gewenste standen kan blijven staan.

Hierin mag nauwelijks speling zitten. Op die manier kan de diamant zeer precies gepositioneerd worden en zo met de hand bewerkt en geslepen worden. Een typisch fijnmechanisch stukje werk dat uiterst nauwkeurig moet verlopen.

Allerlei fijnmechanische onderdelen

Zo maken we ook fijnmechanische producten voor fietsen. Voor zowel moderne fietsen als aangepaste fietsen voor kleine, grote en mindervalide mensen. Zeer specialistische onderdelen en fijnmechanische producten en instrumenten voor het verstellen van fietstrappers.
Je leest het, de toepassingen in de fijnmechanische industrie zijn zeer talrijk en Smit heeft hierin veel en divers ervaring.

We helpen je met het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van fijnmechanische onderdelen voor machines, materieel, gereedschappen, technische systemen en instrumenten. Van eenvoudige tot complexe onderdelen met uitzonderlijk kleine toleranties. Vanuit onze kennis en ervaring adviseren we je gedegen over materiaaltoepassing, tolerantiebereik en oppervlaktebehandeling.

Neem contact met ons op om meer te weten te komen over onze mogelijkheden in de fijnmechanische industrie. Dankzij onze inzet kun jij schitteren en stralen met fenometalen fijnmechanische producten bij je klanten. Kleine onderdelen zijn dan wel niet altijd zichtbaar, maar wel onmisbaar in het geheel.

Neem direct contact met ons op

via e-mail of via het contactformulier!

Mail ons Direct contact