Metaal

Home / Wat doen we / Metaal

Bij Smit bewerken we metaal, produceren we metalen onderdelen en assembleren we metalen producten voor onze opdrachtgevers. We helpen met ontwerp, ontwikkeling en metaalproductie van de onderdelen. We bewerken metaal voor eenvoudige tot complexe onderdelen voor machines, gereedschappen en technische systemen en instrumenten.

We hebben dan ook jarenlange kennis van en ervaring met metaaltechniek. Van de technieken metaal frezen en – draaien bijvoorbeeld. Door middel van hypermoderne metaal bewerking leveren wij hoogwaardige metalen halffabricaten voor eindproducten. Inclusief deskundig advies over de toepassing van metaal, toleranties en de oppervlaktebehandeling.

Metaalsoorten

Bij Smit laten we onze opdrachtgevers graag schitteren bij hun klanten. En dat doen we met diverse ferro en non-ferro metaalsoorten. Zo bewerken we metaal tot onderdelen, halffabricaten of eindproducten. En dat kan afhankelijk van de toepassing in diverse metaalsoorten zijn, zoals in aluminium, rvs, messing en staal. Elke metaalsoort kunnen we hoogwaardig bewerken, dankzij hypermoderne CNC-draai- en CNC-freesmachines. Van prototype, enkele stuks tot middelgrote serieproductie.

Metaal bij Smit

Bij Smit laten we onze opdrachtgevers graag met metaal schitteren bij hun klanten. Of dat nou is met metalen onderdelen, halffabricaten of eindproducten. Diverse kunststofsoorten als Nylon en POM bewerken we trouwens ook. We produceren eenvoudige tot complexe metalen onderdelen voor vele branches. Metaal bewerken voor hoogwaardige producten met nauwe toleranties, in kleine en grote series, dat is waar we goed in zijn. Dat is waar onze opdrachtgevers mee kunnen schitteren bij hun klanten.

Metaal draaien en frezen

CNC-Draaien is een echte specialisatie van ons. Op het gebied van CNC draaien beheersen we verschillende disciplines, zoals langsdraaien, steken (insteken, afsteken en kopsteken), profieldraaien, schroefdraadsnijden, conusdraaien en harddraaien (het draaien van geharde producten). Smit is ook gespecialiseerd in frezen van metaal. Voor CNC frezen beschikken we namelijk over veel kennis en een uitgebreid machinepark met ultramoderne CNC freesbewerkingscentra voor producten, gereedschappen en prototypen. We beschikken bovendien over 5 moderne cobots waardoor onze machines ook in de avond- en nachturen door kunnen draaien.

Naast de metaalbewerking zelf, kun je op ons rekenen voor allerlei andere bijkomende activiteiten. Zoals ontwerpen en prototyping, co-engineering, assemblage en logistieke services. Ook voor aanvullende dienstverlening kun je dus bij Smit terecht.

Metaal bewerking in uiteenlopende branches

Inkopers, directies, engineers en technisch managers profiteren van onze eenvoudige en complexe metalen onderdelen en halffabricaten voor eindproducten en gereedschappen met uitzonderlijk kleine toleranties. Voor welke opdrachtgevers bewerken we metaal? Dat is zeer divers. Van bouw- en constructiebedrijven tot machinebouwers. En van de transportwereld en medische industrie tot producenten in de levensmiddelenindustrie. Maar ook ontzorgen we de hijsmiddelenbranche, liftindustrie en producenten van gereedschappen als het gaat over metaalbewerking.

Hoe gaat het in zijn werk?

Die cruciale fijnmetalen onderdelen die mede het succes van jouw product bepalen, vaak zijn ze onzichtbaar, maar altijd onmisbaar. In juist die kleine onderdelen zijn wij groots. Wij werken volgens het ‘slim-samen-principe’. Omdat we al vroeg in het proces samen optrekken en zo komen tot het optimale eindproduct, schitteren jij en je producten bij klanten. Slim ontwerpen doe je samen, omdat wij weten dat er altijd ergens ontwikkelwinst te behalen is. Vervolgens gaan we slim produceren. Reken daarbij op de 3 V’s van Smit; Vertrouwd, Vooruitstrevend en Vakbekwaam.

Metaal bewerken?

Daag ons uit!

Mail ons Direct contact