Slim produceren

Home / Hoe doen we het / Slim produceren

Bij Smit ontwerpen, ontwikkelen en produceren we fijnmetalen onderdelen voor machines, materieel, gereedschappen, technische systemen en instrumenten. We produceren eenvoudige en complexe onderdelen, soms met uitzonderlijk kleine toleranties. Hoogwaardige halffabricaten voor eindproducten, van elke metaalsoort. Dit doen wij onder andere met behulp van hypermoderne metaalbewerkingen, CNC-draai- en CNC-freeswerk. Reken daarbij op de 3 V’s van Smit; Vertrouwd, Vooruitstrevend en Vakbekwaam. Want slim produceren is ons vak.

Productiemethode

Ontwikkelwinst. Naast een slim ontwerp is slim produceren hiervoor uiteraard ook nodig. Waar we bijvoorbeeld lang geleden misschien wel drie machinebewerkingen nodig hadden voor een bepaald fijnmetalen product, doen we dat nu steeds vaker op één machine met diverse bewerkingen direct na elkaar. Een robot pakt het product op tussen 2 bewerkingsgangen en plaatst het product op een andere wijze terug in de machine.  Hierdoor kan de machine verschillende bewerkingen achter elkaar uitvoeren.

Voorheen was het bijvoorbeeld gangbaar dat voor het produceren van een product één bewerking op een draaibank en twee freesbewerkingen op twee verschillende freesmachines plaatsvonden. Nu is Smit dankzij de hypermoderne machines en technologie in staat dit allemaal te produceren op één universeel freesbewerkingscentrum. Hierop vinden dus zowel de draaibewerkingen als freesbewerkingen direct na elkaar plaats. Voorheen betekende dit twee medewerkers aan de machines, nu produceert het freesbewerkingscentrum met robot volledig onbemand. 24 uur per dag als het nodig is. Resultaat: een forse daling van de kostprijs !

Ontwikkelwinst dankzij slimme productie

Hierdoor is uiteraard enorme winst te behalen met betrekking tot de kostprijs, er zijn immers minder manuren nodig.

Als we de kans krijgen om in een vroeg stadium met de klant mee te denken hoe het fijnmetalen product of onderdeel optimaal opgebouwd wordt, dan kunnen wij optimaal slim produceren. Zo hebben we voor een opdrachtgever van ons rollen geproduceerd voor scootertestbankjes die zij in opdracht van de Nederlandse politie maken. Daarvan maakten we een prototype met diverse productverbeteringen. Denk aan andere afmetingen, sleufjes op andere plekken, kortom slimmer en makkelijker produceren.

Samen slim innoveren

Daarnaast helpen we onze klanten in feite te innoveren, dankzij onze onderdelen met productietechnische verbeteringen. Sneller en goedkoper onderdelen produceren betekent namelijk ook dat de klant profiteert van een lagere kostprijs en daardoor ook anders gaat denken. Het gaat om de bewustwording dat onderdelen door de tijd heen beter geproduceerd kunnen worden. Maar ook het meer openstaan voor co-engineering en slimme productie in Nederland. Waardoor ze flexibeler kunnen opereren en sneller kunnen reageren op vragen van klanten. En niet onbelangrijk, hierdoor beter kunnen schitteren bij hun klanten!

Ook is Smit volop bezig de orderverwerking te automatiseren. Hiervoor werken we intensief samen met klanten. We kunnen dit dan ook klantspecifiek inrichten. Doordat dit volledig geautomatiseerd verloopt, worden menselijke fouten geëlimineerd. Controle en verificatie vinden op diverse momenten geautomatiseerd plaats. Met als gevolg minder manuren en minder faalkosten. En meer tijd om waarde toe te voegen voor onze klanten. Bovendien kan het ook aan klantkant tijd besparen Overigens kan het ook tijd bij de orderinvoer. aan uw kant besparen!

Dat is slimmer werken om slimmer te produceren volgens Smit

Interesse? Neem contact met ons op!

Mail ons Direct contact

Onze nieuwsbrief ontvangen?